PServer WorkShop #2

You can find slides about the workshop here:
Session 1st
Session 2st
Session 3st
Session 4st a1,Session 4st a2
Session 4st b1,Session 4st b2
Session Hands on

Sessions 1,2,3,4
Session Hands on

Introducing PServer to the community: the research, the tool, the practical benefits for all

PServer is offered by NCSR "Demokritos" to everyone, for free, through SciFY, as an open source application.

We are inviting you to the second PServer workshop to share the knowledge with you!

Who is the workshop for?

It is for developers, marketers and everyone interested in creating engaging sites, building better apps, providing better services, knowing their users. The workshop will show how to adapt to user needs and desires through state-of-the-art open technologies. It will interest researchers oriented towards personalization and user modeling.

What is it about?

It is about PServer and how to use it: developed by the Institute of Informatics and Telecommunications of NCSR "Demokritos" with cooperation of SciFY, PServer is a general purpose infrastructure for adding personalization functionality to any site or application. It is also an extensible showcase of personalization methods.
Visit the PServer official ( site or the SciFY's PServer microsite ( to learn more.

What can I do with PServer?

You can offer a personalised experience to the users of your site / application / service. As simple examples, you can provide content that is really interesting to the user, you can help your application or service adapt its interface as it suits user needs (and a whole lot more). Thus, you can significantly improve user experience, increase engagement and measure the results. Finally you can improve your sales and you can add value to your services.
Visit the site to learn more. (

The workshop language will be Greek.
Live streaming will be available. Stay tuned for details.

Workshop #2 schedule
Session 1st: Introduction to PServer
Duration: 10:00 - 10:15 , 15 min (D. Pantazi)

Session 2nd : Using PServer to create personalised services
Duration: 10:20 - 10:50 , 30 min (P. Giotis)

Session 3rd: The secrets of how learning preferences.
Duration: 11:00 - 11:25 , 25 min (G. Paliouras)

Break: 20 min

Session 4th a: PServer as tool for marketers.
Duration: 11:50 - 12:20 , 30 min (V. Giannakopoulos - P. Terlixidis)

Session 4th b: PServer as tool for developers.
Duration: 12:30 - 13:00 , 30 min (V. Giannakopoulos - G. Kourogiorgas)

Break: 30 min

Session 5th: Hands-on for developers.
Duration: 13:30 - 16:00 , 2h:30min (G. Giannakopoulos - P. Giotis - D. Pantazi - N. Zorbas)

events date: 
Saturday, October 12, 2013 - 10:00 to 16:00